martes, 8 de diciembre de 2009

3. Seguiment i evolució de la webquest

Hola a tothom!!

En aquesta segona PAC hem hagut de fer una webquest, cosa que ha estat una tasca força enriquidora. Les webquest es podrien definir com una eina que pot ser útil tant per ensenyar com per aprendre. En el nostre cas ha esdevingut una bona eina per treballar el tema de la interculturalitat (cosa molt interessant en els temps que corren).

En el nostre cas el que hem fet ha estat plantejar, d'una manera més dinàmica i engrescadora, una activitat per promoure la interculturalitat amb alumnes de primer de la ESO. L'activitat consistia en preparar un powerpoint, tot seguint unes pautes que els hi donavem, sobre una cultura determinada.

Com aspectes positius, m'agradaria comentar que el fet de plantejar aquesta activitat amb un mitjà amb tantes possibilitats, com és una webquest, fa que es puguin pensar millor les idees. El treball que feiem fer als alumnes no era una cosa tan simple com fer un treball sobre un altre cultura, sino que els hi demanavem que es posessin en la pell de l'altre, que procurin sortir de la seva manera de veure les coses i de les seves crítiques i que procurin entendre el per què d'aquella manera de fer o de pensar. Per això, en la webquest les activitats i la manera de presentar-les estaven enfocades des d'aquest punt de vista. Alhora, com a darrer aspecte positiu, penso que ha estat interessant el treball en grup. Sempre és més enriquidor fer un treball amb gent que té altres maneres de fer o de pensar, ja que t'ajuden a fonamentar millor les teves idees o ha rectificar, si cal. En el treball en grup, cadascú procura treure el millor que porta a dins per tal de poder fer un treball el millor possible. Dins el grup, hi ha hagut qui s'ha centrat més en l'activitat en sí, altres en l'estructura de la webquest com en el seu disseny i, per un altre costat, l'encarregat de plantejar l'activitat tenint en compte el nivell de maduresa d'un nen o noi de dotze anys.

Inconvenients crec que no n'hi ha hagut gaires. Potser, més que no pas en fer l'activitat i plantejar-la, em tingut algun que altre problema amb el tema tècnic. No ha estat fàcil posar-nos d'acord en la manera de fer la webquest i també em tingut algun problema informàtic que ens ha fet predre una mica el cap.

Malgrat tot penso que, com ja he dit anteriorment, ha estat una activitat molt gratificant personalment.

Salutacions a tots!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario