domingo, 13 de diciembre de 2009

4. Avaluació de recursos

Hola a tothom!!
Com ja heu vist he creat una entrada especial on podeu accedir a la webquest que vam fer un dels grups de l'assignatura de la UOC.
M'agradaria fer, tot seguit, una breu reflexió sobre les webquests. Personalment, com ja he dit en la darrera entrada que he fet al blog, crec que són una eina interessant per treballar habilitats de caràcter intercultural. Una webquest permet plantejar una activitat tenint en compte el procés que s'ha de seguir en qualsevol activitat: plantejament, desenvolupament i avaluació. En segon lloc, penso que al ser una eina tecnològica permet ser molt més engrescador alhora de plantejar la feina. Per tant, en general, una activitat plantejada amb un webquest dona peu a fer-ho amb deteniment, pensant bé el que es pretén i com es pretén fer-ho.
Crec que en la mesura que les activitats estiguin ben plantejades, i de cara a treballar la interculturalitat, és més fàcil aconseguir els objectius que ens marquem i, per tant, aconseguir un vertader diàleg intercultural.
Pel que fa a la tercera PAC, hem hagut d'analitzar un material en línia. Ja no és només de cara a una educació intercultural, sinó també cara tota l'educació en general, els professionals de l'educació han de saber quins materials utilitzar i quins no per aconseguir uns objectius concrets. Aquesta decisió, sempre va presidida - o així hauria de ser - d'una reflexió i un anàlisi concret. Això és el que hem hagut de fer en aquesta darrera pac. L'anàlisi, concret i complet que se'ns ha fet fer, ha estat una bona manera de veure que "no tot val" cara l'educació intercultural. No qualsevol material que tingui com a títol alguna paraula referent a la interculturalitat, és vàlida per treballar aquest tema; sinó que cal tenir presents altres coses (com hem vist en aquesta pac).
Per tot plegat, tant per la realització d'un blog com per l'anàlisi del material en línia, penso que és molt interessant com a futur psicopedagog que tingui recursos per poder plantejar degudament activitats VERTADERAMENT interculturals (les webquest són una ajuda), com també saber analitzar degudament activitats VERTADERAMENT interculturals. Si no, podem tenir la sensació de que fem moltes coses, però en realitat no s'està produint cap canvi en la mentalitat de les persones a les que tractem (i, d'alguna manera, això és el que ens interessa).
A reveure!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario