domingo, 13 de diciembre de 2009

Avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línia

Hola a tots, aquest és l'informe final que he fet de la tercera PAC de la assignatura:
"Per a fer aquest informe final, em guiaré de les respostes que he anant donant en les preguntes anteriors, doncs entenc aquest apartat com un resum del que s'ha anat dient. Alhora, faré la dinstinció entre aspectes positius i negatius pel que fa al tema de la interculturalitat i els aspecte positius i negatius pel que fa al potencial educaiu.

En quant als aspectes positius pel que fa a la interculturalitat, comentar - en primer lloc - que em sembla interessant la idea que es vol tractar: "Todos somos diferentes". L'enfocament és bo i penso que se li pot treure bon partit doncs més que no pas tots som iguals, és mes correcte afirmar que tots som diferents (cadascú amb les seves particularitats).

Un altre aspecte positiu és que es busca el diàleg intercultural i la reflexió conjunta, cosa molt interessant per a una bona educació intercultural. A més, es busca contextualitzar molt el per què de la situació actual en la que conviuen tantes cultures juntes.

Pel que fa als aspectes negatius, i seguint amb el mateix tema, cal anar amb compte perquè aquestes activitats que es plantejen a la webquest no esdevinguin unes jornades aillades de la realitat del col·legi, per això cal introduir-les bé dins les assignatures (presents en el currículum oficial) i procurin canviar la mentalitat o la manera de veure les coses dels alumnes.

Pel que fa al potencial educatiu, la webquest presenta deu activitat per fer i cadascuna está molt ben elaborada. Són activitats força complertes i força diferents entre elles. L'aspecte positiu és que contextualitza molt bé la feina i marca correctament els procediments que s'han de seguir o els materials que s'han de treballar. Alhora penso que és un material profitós tant per als professors com pels alumnes.

Alhora, com aspectes negatius, voldria recalcar que la webquest no especifica per a quina edat són aquestes activitats, potser convindria alguna activitat en grup més, el volum de feina d'alguna activitat és massa elevada o almenys la forma de presentar-la no és del tot motivadora, penso que es podrien donar més pautes de treball (en el sentit de mostrar maneres d'organitzar la feina o d'autogestionar-se) i també que facilités alguna eina per a la cerca d'informació.
De totes maneres, aquests aspectes negatius no impedeixen que pugui dur a terme aquesta activitat doncs, com ja he dit, m'ha semblat molt complerta i interessant."
A reveure!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario